Nu de vakanties weer zijn aangebroken komt voor velen weer de vraag: Neem ik mijn eigen golfclubs mee of huur ik af en toe een setje op bestemming? Het wordt steeds lastiger een juiste beslissing te nemen. Terwijl vliegtickets steeds goedkoper worden wordt het meenemen van een eigen golfset steeds duurder, het moet schijnbaar toch ergens op verdient worden!

Aan de andere kant is het huren van een set ter plekke ook niet altijd goedkoop en weet men meestal uw gedwongen situatie goed uit te buiten. Daarnaast is de kwaliteit van sets op bestemming ook niet altijd jofel, zeker niet voor een wat lagere handicapper. Veelal doet men maar wat en loop je als man zo met een dames graphite setje de deur uit die de lengte heeft van een tas met wedges. Het beste kunt u van te voren even contact opnemen met de verhurende instantie om te checken wat zij voor u kunnen doen. Een andere tip is de set niet bij de baan te huren maar bij een golfstore of golfoutlet in de stad of op een industrieterrein. Daar is het vaak goedkoper en krijgt u een beter dienstverlening. Vooralsnog neem ik mijn eigen set mee en wens ik u ook een prettige vakantie!

Als de kosten voor het meenemen van de golftas de afweging voor het wel of niet meenemen beïnvloeden, is het wellicht op de pagina golftasbeleid van golfreiswijzer.nl te kijken.

De kosten die verbonden zijn aan het meenemen van de golftassen op vliegvakantie verschilt per luchtvaartmaatschappij. Bij een deel van de airlines is het vervoer van de golfuitrusting gratis. In ons overzicht staat dit ook als gratis vermeld.
Bij veel maatschappijen hoeft geen extra bijdrage betaald te worden mits de bagage inclusief golftas niet boven het maximum toegestane gewicht uitkomt, de zogenaamde bagagevrijdom. Dit is meestal 20 kilogram. In de praktijk betekent dit echter dat er bijna altijd overgewicht betaald moet worden. Soms is dat een vast bedrag per enkele reis soms is het bedrag afhankelijk van het aantal kilo’s overgewicht. In het overzicht staan hier variabele kosten genoemd. Van € 0-80 bijvoorbeeld.

Op de website is een overzicht beschikbaar van meer dan 100 airlines over wat zij rekenen voor het meenemen van de golftas.